Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
800 g kabeljauwfilet
2 el citroensap
2 uien
1 komkommer
25 g boter
2 tl tijm
4 tomaten
2 tl suiker
bouillon
2 rode grapefruits
0,5 el aardappelzetmeel
zout & vers gemalen peper
Bereiden
Kabeljauwfilets in blokjes snijden en besprenkelen met citroensap.
Bestrooien met zout en peper.
Uien pellen en snipperen.
Komkommer goed wassen en in stukken van ca 8 cm snijden. De stukken in repen snijden.
In een braadpan boter verhitten. Ui ca 3 minuten zachtjes bakken. Komkommer en tijm toevoegen en nog ca ½ minuut meebakken.
Tomaten plucheren en toevoegen.
Soeplepel bouillon en de suiker toevoegen.
Zachtjes aan de kook brengen. De blokjes kabeljauw erdoor roeren en in ca 10 minuten zachtjes gaar laten worden.
Grapefruits schillen en met een mes de partjes tussen de vliezen lossnijden. De pitten verwijderen.
Aardappelzetmeel aanmaken.
Al roerend aan vis-tomaten mengsel toevoegen en blijven roeren tot het een licht gebonden saus is.
Grapefruit stukjes aan het vis-tomaten mengsel toevoegen en even laten meewarmen.
Op smaak brengen.
Bron/inzender: